یک تریدر - تنها کانال تلگرام ارز دیجیتال که بهش نیاز دارید
آموزشی سئو داخلی سایت On page

آموزش سئو داخلی صفحه به همراه چک لیست

سئو داخلی یا On Page مهم ترین کار برای کسب رتبه بهتر در گوگل و  هم برای یک کمپین دیجیتال مارکتینگ موفق است. هر کمپین از سایت شما آغاز میشود و اگر سایت شما برای کاربران و برای موتور جستجو سئو نشده باشد در رسیدن به هدف موفق نخواهید شد.

کلمه سئو یا seo که مخفف Search Engine Optomization به معنی بهینه سازی سایت برای موتور جستجو است. یعنی با استفاده از تکنیک های خاص کاری کنیم سایت ما در نتایج موتور جستجو در صدر نتایج باشد و رتبه خوبی پیدا کند.این تکنیک ها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند. به مجموعه کارهای که درون سایت انجام میدهید سئو داخلی on page و به کارهای که خارج از سایت تان انجام میدهید سئو خارجی off page گفته  میشود.

چرا سئو داخلی سایت مهم تر از سئو خارجی است؟

برای اینکه امتیاز بیشتری در موتور های جستجو کسب کنید و رتبه بهتری در نتایج داشته باشید رعایت اصول هر دو روش سئو الزامی است و هر دو مکمل نیز هستند اما به نظر من سئو داخلی مهم تر است که توضیح می دهم چرا ؟

به زبان موتور جستجو صحبت می کند

طبیعی است وقتی سایتی ایجاد میشود از روز اول باید طبق اصول پیشرفت کند. یعنی اگر خشت اول کج باشد تا ثریا دیوار کج بالا خواهد رفت. این خشت اول  رعایت سئو داخلی است. اگر شما از ابتدا طبق قواعد پیش روی کنید بسیار بهتر است تا اینکه بعدا بخواهید یک سایت غیر اصولی را با کمک روشهای سئو خارجی و حتی روشهای کلاه سیاه Black hat Seo بهینه کنید و رتبه بهتری بدست بیاورید. باید بدانید موتور های جستجو برنامه های رایانه ای هستند که یک زبان خاص را متوجه میشوند وقتی شما سئو میکنید یعنی دارید به زبان موتور جستجو صحبت میکنید بنابر این میتواند شما را بفهمد و رتبه بهتری به شما بدهد.

سئو داخلی به کاربر فکرمیکند

هرگز نباید فراموش کرد که هدف شما از راه اندازی یک سایت در مرحله اول کاربران هستند و رضایت آنها مهمترین نکته است.که اگر تکنیک های بهینه سازی داخلی به درستی رعایت نشود نتیجه آن نارضایتی کاربران از  سایت شما و در نتیجه افزایش نرخ پرش Bounce rate سایت شماست.

بسیاری آن را اشتباه انجام میدهند

در بازار پر رقابت سایت های اینترنتی بسیاری از سایت ها از اصول سئو مطلع نیستند و اینجاست که شما با رعایت سئو on  page میتوانید از بسیاری از سایت های رقیب پیشی بگیرید و رتبه بهتری داشته باشید.

تمام چیزی است که شما نیازدارید

اگر شما قصد دارید برای مشاغل کوچک و محلی رتبه خوبی پیدا کنید با رعایت سئو on page به راحتی میتوانید بهترین نتیجه را کسب کنید و شاید اصلا نیازی به off page نداشته باشید.

 سئو خارجی در مرحله بعد از آن  است

قبلا گفتم که خشت اول سئو درون سایت است و اول باید سایت خود را اصولی بهینه سازی کنید بعد از آن به فکر مسائل بیرونی سایت خود باشید.

 

حال که با اهمیت سئو درونی سایت خود آشنا شدید، اکنون ۵ مرحله اصولی این روش سئو را توضیح می دهم اما توجه داشته باشید که مراحل دیگری نیز وجود دارد اما این ۵ مرحله مهم تر هستند که حتما باید توسط هر مدیر سایتی رعایت شوند و به کارگرفته شوند.

سئو داخلی سایت را بشناسیدمهم ترین اصول سئو داخلی مطالب سایت

بخاطر داشته باشید وقتی سایتی راه اندازی می کنید از ابتدا اصول و قواعد سئو را درآن بکار بگیرید تا در آینده با مشکل مواجه نشوید. شاید در ابتدا کمی سخت باشد اما به مرور زمان و پس از انتشار چند مقاله در سایت برای شما راحت میشود و به یک عادت تبدیل خواهد شد.

محتوی بیشترین اهمیت را دارد و یک سایت با مطالب کاربردی و مفید برای کاربران و مطالب آموزشی همیشه در صدر نتایج قرار دارد چه اصول سئو را رعایت کند یا نکند. اینگونه سایتها اگر بهینه سازی شوند تا مدتهای طولانی بهترین رتبه در نتایج جستجو را کسب میکنند اما محتوی خوب برای سایت چه میتواند باشد و چه مشخصاتی باید داشته باشد.

  • محتوی ارجینال : (تصاویر , متن , ویدئو , اینفوگرافیک و …) نباید کپی شده یا بازنوشته یک مطلب تکراری باشند.
  • اول در سایت شما منتشر شوند : اگر مقاله ای توسط شما نوشته شده پس باید  ابتدا در سایت خودتان آن را منتشر کنید و بعد در شبکه های اجتماعی و غیره آن را انتشار دهید.
  • متن اضافه کنید : اگر مطلب شما فقط یک اینفوگرافیک یا ویدئو آموزشی است باید توضیحات و متن مرتبط نیز به آن اضافه کنید تا بتواند مکمل مولتی مدیا شما باشد. این متن میتواند توضیحی در مورد آن مدیا برای کاربران باشد تا در فهم بهتر محتوی، آن را یاری کند.
  • محتوی مفید منتشر کنید : پس از نوشتن مقاله و قبل از اینکه دکمه انتشار در سایت را بزنید یکبار متن را بخوانید و ببینید آیا مقاله شما چیزی به کاربر اضافه میکند ؟ آیا بار آموزشی و رفع مشکل  دارد.
  • موثق بنویسید : قبل از نوشتن هر متنی ابتدا در مورد آن تحقیق کنید تا بتوانید اطلاعات درست و موثق به کاربر بدهید. هیچکس دوست ندارد با یکسری اطلاعات غیر رسمی گمراه شود و بخاطر اطلاعات اشتباه شما دیگران نیز متضرر شوند.
  • منظم باشید : سعی کنید برای انتشار مطالب در سایت نظم داشته باشید و در فواصل زمانی مرتب مطلب منتشر کنید اگر وقت دارید هر روز و اگر سرتان شلوغ است ۳ بار در هفته مطلب جدید در سایت منتشر کنید و این روال را تکرار کنید.
  • عنوان صفحات , توضیحات و قالب بندی محتوی باید مناسب باشد

وقتی موتور جستجو به سایت شما میرسد و مطالب شما را ایندکس میکند باید بتواند متوجه شود مطالب شما در مورد چیست و شما قصد دارید چه اطلاعاتی به کاربر منتقل کنید. و بر طبق آن مطالب شما را ایندکس میکنند.

عنوان صفحات : عنوان صفحات شما باید به کاربر و  موتورجستجو کمک کند تا متوجه شود مطلب شما در مورد چیست. یک صفحه سایت شما با عنوان “آموزش سئو” بسیار بهتر و کاربردی تر از عنوان “new page ” است.

توضیحات : وقتی یک مقاله در سایت منتشر می کنید باید برای آن یک توضیح در حد ۱۵۰ کاراکتر قرار دهید که این توضیحات در هنگام نمایش نتایج در موتور جستجو زیر عنوان مقاله شما نمایش داده میشود و به  کاربر کمک می کند قبل از مراجعه به سایت شما کمی با محتوی مطلب شما آشنا شود. دقت در  نوشتن یک توضیح جذاب می تواند کاربران بیشتری به سایت شما هدایت کند. پس در نوشتن قسمت توضیحاتت دقت به خرج دهید.

قالب بندی : مطلبی که در سایت شما منتشر می شود باید قالب بندی استانداردی داشته باشد همانند یک مقاله که در روزنامه مطالعه می کنید دارای مطالب پر رنگ , زیر خط دار , نقل قول و … باشد تا به کاربر کمک کند هرچه بهتر مطالب شما را درک کند و از خواندن مطالب خسته نشود. سعی کنید اندازه فونت خوبی انتخاب کنید حداقل ۱۰ باشد یا بزرگتر  و متن خود را پاراگراف بندی کنید بهتر است هر ۴ تا ۵ خط به صورت یک پاراگراف تبدیل شود.

تصاویر : تصاویر در درک بهتر مطالب و زیباسازی متن شما تاثیر فراوانی دارد به شرط اینکه باعث سنگین شدن سایت شما نشود و سرعت سایت را پایین نیاورد.

تا جای ممکن تصاویر اختصاصی استفاده کنید : سعی کنید برای مطالب خودتان تصویر تهیه کنید و اگر از تصاویر موجود در اینترنت استفاده میکنید حتما به منبع آن لینک بدهید.

سایز تصاویر را بهینه سازی کنید : تصاویر با سایز بالا دیرتر بارگذاری میشوند و برای کاربرانی با سرعت اینترنت پایین مشکلاتی ایجاد می کند پس سعی کنید حجم تصاویر را قبل از انتشار در سایت توسط فتوشاپ کم کنید و اگر از ووردپرس استفاده میکنید با پلاگین زیر میتوانید بصورت اتوماتیک تصاویری که در سایت آپلود میکنید کم حجم کنید بدون انکه کیفتیشان کم شود

https://www.smushit.com/

تگ Alt  :یعنی توضیحی برای تصاویر خود قرار  دهید چون موتور جستجو تصاویر را نمیبیند اما توضیحات را میتواند بخواند و متوجه شود آن تصویر مربوط به چیست .

نام مناسب : وقتی تصویری در سایت قرار می دهید در نام تصویر نیز از توضیح استفاده کنید برای مثال بجای استفاده از image1.jpg از on-page-seo.jpg استفاده کنید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله بهترین اصول سئو برای تصاویر سایت را مطالع کنید

شبکه های هدایت محتوی : اگر حجم مطالب سایت شما زیاد است میتوانید از CDN یا Content Delivery Network استفاده کنید و سایت های زیادی این سرویس را  ارائه میکنند که در مقاله معرفی CDN رایگان برای وردپرس چند نمونه از آنها را معرفی کردم.

ساختار Url یا آدرس صفحات : ساختار آدرس صفحات بخش بسیار مهمی از سئو را تشکیل می دهد و باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید

پیوند یکتا Permanent Links  پیوند های یکتا در حقیقت آدرس هر صفحه ازسایت شما هستند که یک آدرس خوب باید کمتر از ۲۵۵ کاراکتر باشد و کلمات مختلف در آن با خط تیره جدا شوند

مثال یک پیوندیکتا خوب :

https://www.sample.net/learn-on-page-seo/

و نمونه های پیوند یکتا نا مناسب

https://www.sample.net/p?165

https://www.sample.net/seotipsforbeginners/

https://www.sample.net/123131/publish/data2/seo_Tips.html

دسته بندی محتوی : در سایت های مطالب فراوانی وجود دارد پس بهتر است برای راحت شدن جستجو و سر درگم نشدن کاربران تمامی مطالب سایت خود را دسته بندی کنید و مطالب مرتبط را دربخشهای مختلف قرار دهید. این کار به موتورهای جستجو نیز نشان می دهد که کدام مطالب سایت شما به هم مربوط هستند.

نقشه سایت : حتما برای سایت خود قسمت نقشه سایت قرار دهید تا کاربران بتوانند با مراجعه به آن با ساختار سایت شما  آشنا شود و راحت تر بتواند بخش مورد نیاز خود را پیدا کند

لینک داخلی : یعنی صفحات داخلی و مطالب سایت را به نیز لینک کنید.و این برای سئو سایت شما منیز است زیرا :

  1. به سایت شما بها میدهد : اگر این مقاله  زیبا در گوگل را مطالعه بفرمایید.که توضیح میدهد وقتی اسپایدر موتور جستجو به سایت شما میرسد لینک ها را دنبال میکند و اگر شما لینک داخلی داشته باشید به دنبال آن میرود و سایر صفحات سایت شما را میبیند ولی اگر لینک داخلی نداشته باشید بلافاصله پس از بازدید بک صفحه از  سایت شما  خارج میشوند و سایر صفحات بازدید نمیشوند.
  2. صفحات منیز سایت شما مشخص میشوند : وقتی موتور جستجو لینک های داخلی سایت شما  را بررسی میکند مطالبی که بیشتر از بقیه مطالب لینک شده اند به عنوان منیز تر مشخص میشوند و رنک بهتری میگیرند.
  3. ماندگاری کاربران رابیشتر  میکند : وقتی شما از لینک سازی داخلی استفاده میکنید وقتی کاربر یک مقاله از سایت شما را میخواند پس از مطالعه آن سراغ مطالب مرتبط میرود تا بتواند هرچه بهتر مطالب را درک کند و اطلاعات بیشتری در مورد آن موضوع کسب کند

سعی کنید تا جایی که لازم است و به کاربر کمک می کند لینک داخلی در مطالب سایت خود استفاده کنید و همچنین اگر از وورد پرس استفاده میکنید پلاگین مطالب مرتبط میتواند به شما در لینک سازی داخلی کمک کند.

 سرعت سایت : یکی از بخشهایی که در آخرین اپدیت الگوریتم های گوگل اضافه شده  و مورد تاکید قرارگرفته سرعت سایت است.زیرا تعداد کاربران اینترنت موبایل به شکم چشمگیری افزایش پیدا کرده و سایت باید بتواند در تلفن همراه هم به سرعت لود شود. به همین دلیل گوگل سرعت سایت را به عنوان یکی از عوامل موثر در سئو سایت قرار داده است تا مدیران سایت ها مجبور باشند سرعت سایتهای خود را افزایش دهند و خودشان را با گوگل هماهنگ کنند.

در دوره افزایش سرعت سایت وردپرسی به صورت کامل مراحل بهینه سازی سایت برای کسب بهترین سرعت را توضیح دادم و همچنین بهترین هاست وردپرس داخلی و خارجی را معرفی کردم.

چک لیست مراحل سئو داخلی مطالب

محتوی

۱-مطالب شما اختصاصی و غیر تکراری است

۲-مطالب اول در سایت شما منتشر شده است

۳-متن توضیحی به همراه مولتی مدیا درج شده است

۴-مطالب موثق و درست است

۵-برنامه انتشار دارید و منظم هستید

عنوان صفحات , توضیحات و قالب بندی

۶-عنوان برای هر صفحه اختصاصی و مفید است

۷-توضیحات تا ۱۵۰ کاراکتر نوشته شده است

۸-متن به خوبی قالب بندی شده با تگ H1 , H2

۹- پاراگراف بندی انجام شده است

۱۰- سایز فونت به درستی انتخاب شده است

۱۱-سایز تصاویر کاسته شده  است

۱۲-تصاویر تگ توضیحات دارند

۱۳-نام فایل تصاویر بهینه شده  است

ساختار URL

۱۴- درپیوندهای یکتا از خط تیره برای جداسازی کلمات استفاده  شده است

۱۵-مطالب سایت گروه بندی شده است

۱۶- نقشه سایت ایجاد شده است

لینک داخلی

۱۷- تمامی صفحات لینک داخلی داشته باشند

۱۸- قسمت مطالب مرتبط در انتهای مقاله وجود دارد

سرعت سایت

۱۹- سایت شما از نظر سرعت بارگذاری برای رایانه خانگی و موبایل ها بهینه  سازی شده است.

آنچه در این مقاله خواندید کلیات سئو داخلی مطالب سایت بود که باید حتما توسط تمامی کاربران رعایت شود و پس از انجام آن و ایجاد تعداد بک لینک برای آن صفحه باید مدتی صبر کنید تا سایت شما کم کم جایگاه خود را در نتایج جست وجو پیدا کند و رتبه  مورد نیاز خود را پیدا کنید.

رضا فلکی مقدم هستم. مشاور سئو و دیجیتال مارکتینگ و مدیر سایت یک وبمستر که با هدف انتقال تجربیاتم از اینترنت راه اندازی شده است.