یک تریدر - تنها کانال تلگرام ارز دیجیتال که بهش نیاز دارید
روش های کاهش بانس ریت سایت

روشهای عملی برای کاهش بانس ریت یا نرخ پرش سایت

 به تعداد کاربرانی که وارد سایت شما شده و بدون بازدید از صفحات دیگر سایت بلافاصله آن را ترک کنند، Bounce Rate  بانس ریت  یا نرخ پرش گفته می شود که این مقدار به صورت درصد نشان داده می شود. در صورتی که سایت شما بانس ریت بالایی دارد نشان دهنده وجود مشکلاتی در آن می باشد. شاید موضوع انتخابی شما برای سایت اشتباه بوده و یا شاید مطالبی که منتشر کرده اید سودمند و به روز نمی باشد. به هر حال می بایست تلاش کنید تا Bounce rate سایت خود را کاهش دهید، زیرا نرخ پرش بالای یک سایت به معنی نارضایتی کاربران و عدم سودمندی مطالب آن برای بازدید کنندگان است و سایتی که رضایت کاربران خود را جلب نکرده باشد جایگاه خوبی در نتایج جستجوی گوگل نخواهد داشت.

چرا باید بانس ریت سایت را کاهش دهیم؟

به عنوان یک وبمستر بیش از هر چیز دیگری باید سعی کنید  بانس ریت سایت خود را کاهش دهید؛ زیرا کاهش درصد نرخ پرش سایت مساوی است با رضایت کاربران و رضایت کاربران مساوی است با فروش بیشتر و در نتیجه سود دهی بیشتر سایت که هدف اصلی شما از راه اندازی آن بوده است. یکی از عللی که باعث بالا رفتن نرخ پرش سایت می شود استفاده از روش های سئو کلاه سیاه می باشد که عمدتا باعث نارضایتی کاربران می شود. در صورتی که سئو On page یعنی اصول بهینه سازی داخلی سایت را به طور کامل رعایت کنید، می توانید اطمینان داشته باشید که در مدت کوتاهی موفق به کاهش Bounce rate سایت خود به میزان بسیار زیادی خواهید شد.

 اکنون که با نرخ پرش سایت آشنا شدید، به منظور بررسی درصد آن در مورد سایت خود می توانید وارد قسمت کاربری Google Analytics یا هر نوع ابزار آمارگیری که استفاده می کنید شده و در قسمت داشبورد در کنار میزان بازدید و سایر ارقام، رقم Bounce rate را مشاهده کنید.

نمایش بانس ریت در گوگل آنالیتیکز

  1. Bounce rate عالی: یعنی بین ۰ تا ۲۰ درصد که هر مدیر سایتی آرزوی دستیابی به این اعداد را دارد.
  2. Bounce rate خوب: بین ۲۰ تا ۴۰ درصد می باشد که برای اغلب سایت ها در همین حدود می باشد.
  3. Bounce rate معمولی: بین ۴۰ تا ۶۰ درصد که بیشتر سایت های تازه تاسیس و غیر حرفه ای در این محدوده می باشند.
  4. Bounce rate ضعیف: که بالای ۶۰ درصد است و این به معنی وجود مشکل در محتوا و مدیریت این سایت ها می باشد.

 پس از توضیحات بالا بطور یقین متوجه اهمیت موضوع بانس ریت یا همان نرخ پرش در سایت شده اید. اکنون سوال این است که برای کاهش درصد آن چه باید کرد و چه تغییراتی باید در سایت انجام داد؟

 ۱- بررسی آمار سایت

نخستین گام در کاهش بانس ریت سایت این است که آمار سایت  خود را به صورت کاملا دقیق بررسی نمایید و ببینید کاربران شما بیشتر از چه صفحاتی بازدید کرده و چه بخش هایی از سایت برای آنها جذاب تر بوده است. با بررسی دقیق آمار سایت متوجه خواهید شد کدام کلمات کلیدی بیشترین مخاطب را به سمت شما کشیده است و بنابراین سایت خود را در آن موضوعات تقویت کنید. پس از بررسی دقیق آماری سایت باید به سراغ محتوای آن برویم.

 ۲-  مطالب درجه یک

مهم ترین بخش یک سایت محتوای آن است که می تواند موفقیت سایت را تضمین کند. برای این کار می بایست مطالب روان، به روز، کاربردی و سودمند بنویسید تا چیز جدیدی به دانش خوانندگان اضافه کرده و برای آن ها کاربردی باشد. اکیدا توصیه می کنیم از انتشار مطالب بی کیفیت، کپی شده و بی ارزش بپرهیزید.

 ۳- زمان بارگذاری سایت را بهبود دهید.

مسلما هیچ کاربری از اینکه بیش از چند ثانیه برای بارگذاری سایت انتظار بکشد خوشش نمی آید. اگر سرعت سایت شما کند باشد و در عرض چند ثانیه لود نشود، طبیعی است که بسیاری از کاربران بر روی دکمه برگشت مرورگر خود کلیک کرده و به سایت دیگری بروند. با استفاده از روش های زیر می توانید سرعت سایت خود را بالا ببرید.

از تصاویر فشرده و کم حجم استفاده کرده و اندازه آن ها را متناسب با محتوای سایت انتخاب کنید. برای یک مطلب ۵۰۰ کلمه ای نیازی به استفاده از تصویر ۱۲ مگابایتی نیست. بنابراین پیش از انتخاب تصویر اندازه و حجم آن را کم کنید. تصاویر با حجم زیاد اصلی ترین عامل کاهش سرعت سایت می باشند.

برای وردپرس می توانید از پلاگین های کش کردن مانند W3 total cache  استفاده کنید. این افزونه تاثیر بسزایی در افزایش سرعت سایت دارد.

از یک قالب سبک استفاده کنید تا سرعت بارگذاری سایت شما بالا رود.

از CDN ها یا شبکه های انتقال محتوا استفاده کنید. این شبکه ها با استفاده از سرورهای خود در سراسر دنیا باعث میشوند کاربرانی که قصد بازدید از سایت شما را دارند، بتوانند از طریق نزدیک ترین سرور به خود از لحاظ موقعیت جغرافیایی، به سایت شما دسترسی پیدا کنند. پیش تر چند CDN رایگان را معرفی کردیم که برای همه قابل استفاده هستند. 

برای بهینه سازی سایت وردپرس و رسیدن به سرعت مناسب میتوانید در دوره رایگان آموزش صفر تا صد سرعت وردپرس شرکت کنید. سرعت سایت بخش بسیار مهمی در کاهش بانس ریت سایت شما می باشد.

افزایش بانس ریت بصورت درست

۴- زیاد از تبلیغات استفاده نکنید:

متاسفانه این مورد در سایت های ایرانی به هیچ وجه رعایت نمی شود و کاربر به محض ورود به یک سایت ایرانی با چندین پنجره خسته کننده پاپ آپ روبرو می شود که نتیجه ای جز نارضایتی کاربر را به دنبال ندارند. از دید کاربری که از سایت شما بازدید می کند به قضیه نگاه کرده و سعی کنید در حد استاندارد از تبلیغات استفاده کنید. یک بنر در بخش بالایی سایت و یک بنر در قسمت انتهایی مقالات کافی می باشد. در حد امکان از تبلیغات پاپ آپ استفاده نکنید، به این دلیل که تمام کاربران از آن متنفر هستند.

 ۵- به کاربر حق انتخاب بدهید:

در صفحه اول سایت بین ۵ تا ۱۰ مقاله قرار دهید و برای هر مقاله یک تصویر و چند خط توضیح کافی است. در صورتی که آن مطلب برای کاربر جذاب باشد با کلیک بر روی ادامه متن به صفحه مخصوص آن مقاله هدایت شده و شروع به مطالعه خواهد کرد. بنابراین نیازی به نشان دادن تمام مقالات به صورت کامل در صفحه اول سایت نیست.

 ۶- مقالات طولانی ننویسید:

مطالب سایت ها معمولا بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه هستند. در صورتی که مقالات آموزشی طولانی که بیش از ۲۰۰۰ کلمه دارند منتشر می کنید، می بایست آن ها را چند قسمت کنید تا برای کاربر این امکان را فراهم کنید تا بتواند هر قسمت از آن ها را جداگانه مطالعه کند، زیرا مسلما مطالعه یک مقاله ۵۰۰۰ کلمه ای در یک زمان برای همه دشوار می باشد.

۷- عناوینی انتخاب کنید که برای کاربر جذاب  باشند:

انتخاب یک عنوان جذاب برای مقاله می تواند مهم ترین نقش را در جذب کاربر به سایت ایفا کند. سعی کنید یک عنوان مفید و مختصر پیدا کنید که هم کلمه کلیدی مورد نظر شما در آن به کار رفته باشد و هم مفهوم اصلی مقاله را در همان چند کلمه بیان کند. اولین چیزی که در صفحه نتایج جستجوی گوگل دیده می شود عنوان مقاله است و از این رو باید به اندازه ای جذابیت داشته باشد که از بین صدها سایت رقیب کاربر را به سوی سایت شما هدایت کند.

 ۸- رابط کاربری (User Interface):

در طراحی منوها دقت کرده و مطالب سایت را به گونه ای دسته بندی کنید که کاربر به آسانی به آن ها دسترسی داشته باشد. بخش های مختلف سایت بایستی در منوی سایت برای کاربر قابل رویت بوده و کاربر بتواند با مراجعه به هر بخش مطالب دسته بندی شده آن بخش را ببیند. به منظور راحتی کاربر می توانید از دو یا چند منوی مختلف استفاده کنید. یکی برای مطالب سایت، منوی دیگر برای بخش های “تماس با ما” و دیگری برای “درباره ما” و … .

 ۹- پست تصادفی:

در سایدبار سایت خود می توانید بخشی به نام پست تصادفی قرار دهید که مقالات محبوب سایت را از دسته بندی های مختلف نشان دهد. با این روش کاربران سایت به صورت تصادفی مطالبی را خواهند دید که ممکن است به آن ها علاقه مند باشند و همین امر باعث خواهد شد زمان بیشتری را در سایت شما بمانند. بارها اتفاق افتاده کاربری که قصد خروج از یک سایت را داشته با دیدن یک تصویر یا یک مطلب تصادفی به سراغ آن رفته و مدت زمان بیشتری را در سایت مانده است.

 ۱۰– لینک های خروجی:

نکته بسیار مهمی که متاسفانه هنوز هم از طرف بسیاری از مدیران سایت ها رعایت نمی شود این است که اگر شما در مقالات خود و در بخش های مختلف سایت به سایت های دیگر لینک داده اید، حتما تنظیمات آن را به گونه ای قرار دهید که لینک ها در یک پنجره جدید باز شوند تا چنانچه کاربر بر روی یک لینک کلیک کرد، با این کلیک از سایت شما خارج نشود. 

 ۱۱- توجه به کامنت ها:

پس از اینکه مطلبی را در سایت منتشر کردید، آن را زیر نظر داشته باشید و چنانچه کاربری برای آن مطلب کامنت گذاشت، حتما به آن جواب دهید. اگر سوالی پرسیده بود و خواسته ای داشت حتما رسیدگی کنید. با انجام این کار عملا با کاربران سایت خود تعامل بهتری برقرار می کنید که تاثیر زیادی بر روی ماندگاری بیشتر کاربران در سایت شما خواهد داشت.

 ۱۲- از لینک داخلی استفاده کنید:

برای مطالب خود از لینک داخلی استفاده نموده و مابین متن مقاله کلمات مرتبط با مقالاتی که قبلا منتشر کرده اید را به آن لینک کنید. این کار باعث خواهد شد کاربر برای درک بهتر آن مطلب بر روی لینک های شما کلیک کرده و سایر مقالات سایت را نیز بخواند که این نیز به نوبه خود تاثیر بسزایی در کاهش Bounce rate شما خواهد داشت.

نکته: برای ساخت اتوماتیک لینک داخلی در وردپرس میتوانید از این آموزش استفاده کنید

 ۱۳- مراقب صفحات ۴۰۴ باشید:

صفحات ۴۰۴ به کاربر نشان می دهد که صفحه مورد نظر او دیگر وجود ندارد. ممکن است در سایت خود صفحه حذف شده ای داشته باشید یا مقاله ای که قبلا منتشر کرده اید را پاک کرده باشید، اما لینک آن هنوز در جاهایی موجود بوده و کاربرانی برای خواندن آن بر روی لینک های موجود کلیک کنند و با خطای Server not found مواجه شوند که این اتفاق به هیچ وجه برای شما خوب نیست. این کاربران می بایست به صفحه ۴۰۴ مناسبی هدایت شوند تا بتوانند در ادامه قسمت دیگری از سایت شما را برای مطالعه انتخاب کنند. بنابراین بهتر است یک صفحه ۴۰۴ زیبا با یک متن مناسب طراحی کنید.

 ۱۴- هدفمند باشید و استراتژی محتوایی داشته باشید:

 سعی کنید مطالبی که می نویسید در زمینه تخصصی خودتان باشد و از این حوزه فراتر نروید. ارسال مطالب غیر مرتبط با موضوع سایت نه تنها هیچ کمکی به بهبود وضعیت آن نخواهد کرد بلکه نرخ پرش کاربران را تا حد زیادی بالا خواهد برد. به عنوان مثال کاربری که برای مشاهده نتایج فوتبال از سایت شما بازدید می کند علاقه ای به خرید ویلا در شمال ندارد، بنابراین سعی کنید یک موضوع کلی برای سایت خود انتخاب کرده و در راستای همان موضوع پیش بروید. از تبلیغ و انتشار هرگونه مطالب غیر مرتبط با موضوع اصلی سایت خود بپرهیزید.

 ۱۵- بخش جستجوی سایت:

بسیاری از اوقات کاربر به دنبال یک عنوان مطلب مورد نظر خود وارد سایتی می شود ولی نمی تواند آن را در منوها پیدا کند، بنابراین ایجاد یک بخش جستجوی قوی در سایت می تواند در حل این مشکل به کاربران کمک کند. اگر در سایت شما بخش جست وجود ندارد، به آسانی می توانید آن را به سایت خود اضافه کنید و حتما برای اطمینان از عملکرد درست جستجوگر آن را امتحان کنید. برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس پلاگین جستجوی پیشرفته ای وجود دارد که به صورت رایگان قابل دانلود می باشد.

 ۱۶- سایدبار جذاب:

نیزه سایتهای یک یا چند سایدبار یا نوار کناری دارند. سعی کنید بهترین استفاده را از این بخش ببرید. میتواند قسمت جستجوی سایت , آخرین مطالب منتشر شده  , شبکه های اجتماعی , ثبت نام در خبرنامه و سایر بخش های جذاب سایت خود را در نوارهای کناری معرفی کنید و به نوعی دسترسی کاربر به قسمت های مختلف سایت را آسان کنید.

 ۱۷- طراحی واکنش گرا: 

در سایت های امروزی رعایت این نوع طراحی بسیار مهم است. سایت شما باید قابلیت نمایش بر روی تمامی رایانه های خانگی و دستگاه های همراه مانند موبایل و تبلت با هر اندازه صفحه نمایش را داشته باشد. طبق آمار ارائه شده از سوی گوگل در سال های اخیر بیش از ۶۰% کاربران با موبایل خود از اینترنت استفاده می کنند، پس اگر سایت شما قابلیت نمایش بر روی موبایل و تبلت را نداشته باشد، این امر منجر به از دست دادن تعداد بیشماری از کاربران شما خواهد شد.

۱۸ – مقالات مرتبط

به این معنی که وقتی کاربر مطلبی را در سایت مطالعه کرد، در انتهای آن مطلب سایر مطالبی که مرتبط با موضوع آن مقاله هستند، معرفی شوند، از آنجا که فضای ذهنی کاربر در آن لحظه درگیر آن موضوع خاص است، علاقمند به مطالعه سایر مطالب مرتبط با آن نیز می باشد. اگر از وردپرس استفاده می کنید، با نصب پلاگین مطالب مرتبط به راحتی می توانید این قابلیت را به سایت خود اضافه کنید.

 کاهش بانس ریت سایت یک شبه اتفاق نمی افتد، با رعایت اصول بالا یاد خواهید گرفت که چگونه بعد از جذب بازدیدکننده او را در سایت نگه داشته و با روش های مختلف اجازه ندهید کاربر سریعا از سایت شما خارج شود. هرچه زمان حضور کاربر در سایت شما بیشتر باشد، به همان اندازه علاقمند به مطالب آن شده و در آینده بهتر شما را دنبال خواهد کرد.

رضا فلکی مقدم هستم. مشاور سئو و دیجیتال مارکتینگ و مدیر سایت یک وبمستر که با هدف انتقال تجربیاتم از اینترنت راه اندازی شده است.