این روزها وقتی مساله ای ذهنتان را درگیر می کند و به دنبال کسب اطلاعات بیشتری در مورد آن هستید, اولین کاری که می کنید چیست؟ممکن است به دنبال قیمت مسکن یا خودرو و ارز باشید یا به دنبال دستور آشپزی و خرید بلیط هواپیما و اتوبوس
در این مواقع اولین و راحت ترین کار مراجعه به سایت گوگل است.
و این تنها شما نیستید که این کار را انجام می دهید
بلکه حدود ۸۹% از خریداران B2B و بیش از ۸۵% افراد عادی از سرچ کردن برای رسیدن به جواب سوالی که در ذهن دارند استفاده می کنند.
هیچ روشی مانند سئو در موفقیت یک سایت, موثر نیست.
کافیست مطلب مورد نظر را گوگل کنید و تمام!
صدها نتیجه مرتبط با سوال شما در صفحه نتایج وجود دارد که احتمالا جواب مناسبی به سوال شما می دهد.
این نکته مهم را باید بدانید که اگر کسب و کاری دارید و در صفحه اول گوگل حضور ندارید, عملا هزاران مشتری را از دست می دهید و این مساله ایست که باید حتما به آن فکر کنید.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد سئو سایت و مراحل انجام آن برای حضور در صفحه اول گوگل ارائه می کنم.
یاد می گیرید که سئو چیست و چطور کار می کند, و چکار باید بکنید تا سایت شما بتواند جایگاه مناسبی در نتایج گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری پیدا کند.
سئو فقط برای گوگل نیست و با انجام دادم مراحل بهینه سازی, سایت در تمامی موتورهای جستجو رتبه پیدا می کند.

ویدئو آشنایی با سئو
قبل از اینکه شروع کنم می خواهم این نکته را متذکر شوم که ممکن است شما در گذشته مطالبی از پیچیدگی و سختی سئو خوانده باشید و در ذهن شما یک غول پیچیده شکل گرفته باشد.اما باید بدانید که اصلا اینطور نیست!در ادامه دلیل این مورد را برای شما توضیح می دهم, پس اجازه دهید سئو را به اجزایش تقسیم کنیم و هر کدام را بررسی کنیم.سئو چیست و چه استفاده ای برای سایت دارد؟
سئو یا SEO به معنای بهینه سازی سایت برای موتورجستجو است و می توان از آن به عنوان مهم ترین ابزار دیجیتال مارکتینگ نام برد.به بیان ساده, سئو چیزی نیست بجز افزایش میزان دیده شدن یک سایت در نتایج جستجو از طریق بازدید ارگانیک که کمک می کند افراد بیشتری که پتانسل تبدیل شدن به مشتری را دارند, سایت شما را ببینند و از این طریق شانس شما برای افزایش فروش بیشتر می شود.وقتی شخصی از من بپرسد که سئو را توضیح بدهم, ساه ترین جواب این است که کاری کنیم تا وقتی کاربری محصول شما را سرچ کرد, بتواند سایت شما را در نتایج اصلی ببیند.این صفحه ها هستند که در گوگل رتبه می گیرند نه سایتها!
گوگل چطور می فهمد که باید به صفحه ای رتبه بدهد
موتورهای جستجو فقط یک هدف کلی را دنبال می کنند:
نمایش مرتبط ترین نتایجه به موضوع سرچ شده توسط کاربر
زمانی که عبارتی را جستجو می کنید, بر اساس الگوریتم های پیچیده و متفاوت می توانند بهترین و مرتبط ترین نتایج را به شما نمایش بدهند.
دو فاکتور اصلی برای انتخاب سایت در نتایج گوگل وجود دارد
۱-میزان ارتباط بین کلمه سرچ شده و محتوای سایتی که می خواهد در نتایج باشد.
۲-اعتبار و اتوریتی سایت که گوگل از روشهای مختلفی پی به آن می برد و متوجه می شود میزان محبوبیت و مرجع بودن یک سایت چقدر است.
و برای آنلایز این دو مورد در کنارهم و نمایش نتیجه نهایی به کاربر از نرم افزارهای کامپیوتری پیچیده ای به نام الگوریتم استفاده می شود.
موتورهای جستجو نوع کارکرد الگوریتم های خود را به صورت راز نگه می دارند اما در طول سالها, افرادی که در موضوع سئو فعالیت می کنند توانسته اند عوامل مهم و تاثیر گذار در رتبه گرفتن سایتها را پیدا کنند.
البته درکنار نتایج ارگانیک گوگل, در صفحه نتایج شاهد نتایج تبلیغات گوگل ادز هم هستیم که با پرداخت هزینه نمایش داده میشود و بخشی از سیستم تبلیغاتی گوگل است.
مهمترین عوامل تاثیر گذار در سئو
نکات ریز و درشت بسیاری در رتبه گرفتن و موفقیت یک سایت در نتایج گوگل تاثیرگذار هستند اما مهم ترین این موارد را می توان به سه دسته کلی تقسیم کرد
محتوا در رتبه اول
محتوای سایت تمام چیزی است که کاربر به دنبال آن است.این محتوا است که پاسخ سوال کاربر را می دهد و باید تمرکز زیادی روی نوشتن و تولید آن داشته باشید.نداشتن استراتژی مناسب در تولید محتوا باعث نابودی سایت و از بین رفتن بخش زیادی از هزینه میشود که در نهایت هم فایده ای برای شما ندارد.
بک لینک در رتبه دوم
لینک سازی و گرفتن بک لینک همیشه از مهمترین عوامل موثر در سئو سایت بوده است و افراد توجه ویژه ای به آن دارند اما زمانی میتواند نتیجه بخش باشد که در جهت درست و در زمان لازم از آن استفاده
شود.همانطوری که محتوای بد میتواند باعث نابودی سایت شود, استفاده نادرست از لینکسازی هم میتواند باعث پنالتی شدن سایت توسط گوگل و حذف موقت یا همیشگی آن از نتایج شود که بزرگترین کابوس برای هر سایتی است.
هوش مصنوعی رنک برین Rank Brain در رتبه سوم
رفتار کاربرها در سرچ بسیار تغییر کرده و گوگل برای اینکه بتواند همواره بهترین نتایج را به کاربر نمایش دهد از هوش مصنوعی استفاده میکند که با بررسی عوامل مختلفی در سایت و رفتار کاربر, میتواند نتایج مرتبط را به او نمایش دهد.
مهمترین عوامل تاثیر گذار در رتبه گرفتن سایتها:اول محتوا, دوم بک لینک و سوم هوش مصنوعی Rank Brain گوگل
سئو چگونه برای سایت انجام می شود؟
برای بهینه سازی یک سایت باید سه مرحله اصلی را انجام داد که شامل:رفع مشکلات فنی سایت, تولید محتوا و ساخت لینک میشود که در ادامه هر کدام را به تفصیل توضیح می دهم.
مرحله اول – رفع مشکلات فنی سایت برای سئو
برای اینکه سایتی رتبه بگیرد باید سه اتفاق بیافتد
- اول موتور جستجو باید بتواند سایت شما را در اینترنت پیدا کند
- دوم باید بتواند سایت شما را اسکن کند و مطالب آن را بخواند تا متوجه موضوع و کلمات کلیدی مرتبط در سایت شود
- و در نهایت سایت شما به ایندکس گوگل اضافه مشود که در واقع بانک اطلاعاتی بسیار بزرگی از تمام محتوایی است که در اینترنت پیدا شده است و الگوریتم ها با فیلتر کردن این بانک اطلاعاتی سعی میکنند که نتایج را نمایش بدهند.
به نظر ساده است, اینطور نیست؟ پس وقتی شما بتوانید وارد سایت خود شوید و صفحات آن را ببینید. باید انتظار داشته باشید که آن صفحات رتبه بگیرند.
اما در عمل این اتفاق نمیافتد, چون نوع دید شما و موتور جستجو به سایت کاملا متفاوت است.
شما مجموعه ای از متن و گرافیک و رنگ با چیدمانی زیبا میبیند اما موتور جستجو فقط متن و کد میبیند و به همین دلیل هر بخشی از کد که برای خزنده موتور جستجو قابل فهم نباشد نادیده گرفته میشود و همین باعث مشکلاتی در رتبه گرفتن سایت میشود.
عوامل تاثیرگذار در سئو داخلی سایت
سئوی داخلی این اطمینان را به شما میدهد که سایت شما و صفحات استاندارد لازم برای خوانده شدن و ایندکس توسط گوگل و سایر موتورهای جستجو را دارد.
برای رفع کردن ایرادات فنی سایت باید مراحلی را طی کرد که به آن سئو داخلی یا On-site Optimization گفته میشود
در ادامه عوامل موثیر در سئو داخلی سایت را میتوان به موارد زیر تقسیم کرد
منوهای سایت و لینک ها
موتورهای جستوجو همانطور سایت را مرور میکنند که شما این کار را میکنید. یعنی از لینکی وارد سایت میشوند و سپس با مرور لینکهای دیگر, وارد سایر صفحات سایت میشوند و این کار تا پیمایش کامل سایت ادامه دارد.
ساختار لینک های سایت
خزنده های crawler موتور جستوجو علاقه ای به خواندن لینکهای طولانی با ساختار نامناسب ندارند و به همین دلیل باید لینکها تا حد ممکن کوتاه و قابل خواندن بوده و از کلمات کلیدی در آن استفاده شود
برای مثال این یک لینک نامناسب است
www.site.com/hssjbxxdd35262.html
ولی مورد زیر نمونه اصلاح شده و درست همان لینک است
www.site.com/how-travel-to-iran
همانطور که میبینید لینک دوم خوانا و قابل فهم است هم برای انسان و هم برای خزنده گوگل
سرعت سایت بسیار هم است
موتورهای جستجو از لود تایم – زمانی که طول میکشد تا سایت برای کاربر بارگذاری شود – به عنوان عامل غیر مستقیم در رتبه بندی سایت استفاده می کنند.تعداد کاربران اینترنت موبایل بسیار بیشتر از دسکتاپ شده و درصد بسیار زیادی از کاربران سایت از موبایل استفاده می کنند و به همین دلیل سرعت سایت برای آنها و گوگل مهم است چون هیچ کاربری علاقه ندارد بیشتر از چند ثانیه برای لود شدن و مشاهده سایت وقت بگذارد.
لینک شکسته و ریدایرکت مشکل دار
وقتی شما به مطلبی که دیگر وجود ندارد لینک می دهید در واقع لینک شکسته ایجاد کرده اید و این اصلا برای تجربه کاربری سایت خوب نیست.ریدایرکت هم مثل لینک شکسته می تواند مشکل ساز باشد و باعث شود کاربر بجای رسیدن به صفحه مورد نظرش به بن بست و صفحه ۴۰۴ برسد و بعد از ان سایت شما را ترک کند.
نقشه سایت Sitemap و فایل robots.txt
نقشه سایت فایلی است که آدرس تمامی صفحات سایت شما را نگهداری می کند و با معرفی آن به موتورجستجو میتوانید پروسه خوانده شدن و ایندکس صفحات را بسیار سریعتر کنید.
در سمت مقابل فایل robots.txt وجود دارد که به خزنده موتور جستجو می گوید که چه بخشهایی از سایت را نباید بخواند و نیازی به ایندکس آنها وجود ندارد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد این اصطلاحات, مقالات جداگانه ای نوشته شده که در بخش بلاگ میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید.
محتوای تکراری یا Duplicate content
یک بلای همه گیر برای اکثر سایتها و عامل افت رتبه در تعداد زیادی از سایتهایی که با آن کار کرده ام.وقتی صفحاتی از سایت شما از نظر محتوایی تکراری یا بسیار نزدیک به هم باشند, برای گوگل تشخیص اینکه کدام صفحه را باید در نتایج به کاربر نمایش دهد سخت و حتی ناممکن است و به همین دلیل این مورد را به عنوان فاکتور منفی در نظر می گیرد.
مرحله دوم – ایجاد محتوا با هدف بهبود سئو سایت
هر زمانی که چیزی را در گوگل سرچ کنید به دنبال محتوا هستید که ممکن است به شکل متن باشد یا عکس و ویدئو و حتی صدا
و در سئو این محتواست که باید افزایش دیده شدن شما در نتایج میشود و اشاره کردیم که مهمترین عامل تاثیر گذار در سئو است و دلیل اهمیت محتوا این است که:
۱-محتوا چیزی است که پاسخ سوال کاربر را می دهد, در حقیقت هر کاربری که سرچ می کند به دنبال یافتن پاسخ برای سوالی است که در ذهن خود دارد و هرچه محتوای بیشتر و مفیدتری در سایت منتشر کنید میتوانید پاسخگوی سوالات بیشتری از کاربرها باشید.
۲-گوگل از همین محتوا برای سنجش میزان ارتباط و مرجع بودن یک سایت در موضوع تخصصی استفاده می کند و طبیعی است که هرچه دامنه محتوای منتشر شده در سایتی برای یک موضوع خاص وسیع تر باشد, در نتیجه آن سایت مرجع بهتری برای کاربرانی است که در آن موضوع به دنبال کسب اطلاعات هستند.
زمانی که گوگل محتوای سایت شما را می خواند, آن را جوانب مختلفی بررسی می کند تا متوجه شود که میزان مفید بودن و ارتباط آن با خواسته کاربر چقدر است و عوامل زیر برای کسب بهترین نتیجه در تولید محتوا موثر هستند.
انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای محتوا
به این معنی که مشخص کنید قرار است روی چه موضوعاتی محتوا تولید کنید و چه کلماتی را هدف قرار دهید تا بتوانید بهترین نتیجه را از تولید محتوا و هزینه صرف شده برای آن بگیرید.
سئو به این معنی نیست که به هر قیمتی کاربر را به سایت بکشانید!بلکه باید کاربرهدفمند با قابلیت تبدیل به مشتری را هدف خود از تولید محتوا و سئو قرار دهید.
برای رسیدن به این موفقیت در تولید محتوا باید مرحله انتخاب کلمات کلیدی مناسب یا Keyword Research را با دقت بگذرانید که مهمترین بخش تولید محتوا است.
همانطور که در تصاویر زیر مشاهده میکنید برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی میتوان از پیشنهادهای گوگل یا ابزار گوگل ترند استفاده کرد.
با استفاده از این ابزارها باید عبارتهایی را انتخاب کنید که فکر میکنید کاربر برای رسیدن به محصول شما, آن را سرچ میکند و سپس برای این کلمات کلیدی شروع به تولید محتوای کاربرپسند کنید.
هرچه کلمات کلیدی طولانی تر باشد, رقابل برای کسب رتبه روی آن کمتر است و زمان کمتری هم برای رسیدن به صفحه اول لازم است.
برای مثال کسب رتبه روی تور استانبول ارزان نوروز ۹۹ بسیار راحت از تور استانبول است که سایتهای زیادی برای کسب رتبه روی آن سر و دست میکشنند.
در سئوی محتوا باید عوامل زیر را در نظر بگیرید
عنوان مطلب: که اولین بخش محتوا است و بهتر است سعی کنید عنوانی جذاب و کاربرپسند انتخاب کنید.
توضیحات متن: اکثر سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس بخشی به عنوان توضیحات دارند که در زیر نتایج گوگل نمایش داده میشود و مناسب است که برای این بخش هم متن مناسبی که شامل کلمه کلیدی باشد نوشته شود.
آدرس صفحه URL: بهتر است کلمه کلیدی در آدرس صفحه هم وجود داشته باشد, زیرا تاثیر مثبت در سئو دارد
در تگ H1 : معمولا بعد از پاراگراف مقدمه از کلمه کلیدی در جمله ای با تگ هدینگ ۱ استفاده می شود(استفاده از هدینگ ها به گوگل کمک میکند درک بهتری از موضوع مطلب شما داشته باشد)
پاراگراف ابتدایی متن: بهتر است از کلمه کلیدی خود در پاراگراف ابتدایی متن و شروع موضوع استفاده کنید
متن جایگزین عکس: دقت کنید که گوگل نمیتواند عکسها را ببیند ولی با استفاده از متن جایگزین عکس یا همان Alt text میتواند بفهمد که آن عکس درمورد چیست و پیشنهاد میکنم برای تمامی عکسهای سایت از متن جایگزین استفاده کنید.
کلمات کلیدی هم خانواده یا LSI : اینها کلماتی هستند که هم معنی کلمه کلیدی اصلی شما هستند و میتوانید از آنها برای فهم بهتر موتور جستجو از محتوا, استفاده کنید.
انتخاب عنوان و توضیحات مناسب, مهم ترین بخش تولید محتواست زیرا اولین چیزی است که کاربر قبل از ورود به سایت شما در گوگل می بیند و به نوعی ویترین شماست.اگر ویترین جذاب نباشد-کسی وارد نمی شود.
عوامل غیر محتوایی موثر در سئو داخلی
در واقع بهینه سازی سایت فقط تکرار کلمات کلیدی در متن نیست و عوامل دیگری هم در آن تاثیر دارند که هر کدام باید در جای خود رعایت شود
لینک داخلی: این لینکها باعث افزایش پیوند مطالب سایت به هم میشود و به کاربر هم کمک می کند مطالب مرتبط با موضوعی که به دنبال آن است را ببیند و زمان بیشتری در سایت شما بگذراند.از طرفی گوگل هم با دنبال کردن این لینکها می تواند بهتر و سریعتر مطالب شما را ایندکس کند.
در ساخت لینک داخلی هیچ محدودیت وجود ندارد و میتوانید به هر تعداد که نیاز است و به کاربر کمک می کند, لینک داخلی بسازید.
لینک خارجی: بهتر است در مطالب خود به سایتهای دیگری به عنوان رفرنس و کسب اطلاعات تکمیلی لینک بدهید.معمولا لینک خارجی برای اطلاعات بیشتر و مطالبی است که قادر به قراردادن آن در سایت خود نباشید.
تعداد کلمات محتوا: تحقیقات نشان داده که محتوای طولانی همیشه رتبه بهتری می گیرد زیرا به صورت طبیعی هرچقدر مطلبی طولانی تر باشد, مباحث بیشتری را پوشش داده است و احتمالا کاربر می تواند به جواب سوال خود در آن برسد و به همین دلیل گوگل هم به مطالب طولانی رتبه بهتری می دهد.
استفاده از مولتی مدیا: هرچند که این یک الزام نیست ولی هرجایی که به کاربر برای درک بهتر محتوا کمک میکند از عکس و حتی ویدئو استفاده کنید که باعث افزایش نرخ تعامل کاربر با سایت شما هم می شود.
مرحله سوم – ساخت لینک برای سئوی خارجی و کسب رتبه در گوگل
به لینک هایی که از سایتهای دیگر به سایت شما وجود دارد بک لینک Backlink گفته میشود که دومین عامل مهم در رتبه گرفتن سایت شما در گوگل است.هر زمانی که سایت دیگری به شما اشاره میکند و مطلبی از سایت شما را معرفی میکند در واقع یک بک لینک به شما داده است.
ساخت لینک بخشی از سئو خارجی با Off-site SEO است و از اهمیت بالایی در کنار سئو داخلی برخوردار است.
در تصویر زیر چند نمونه بک لینک را مشاهده می کنید.
گوگل از تعداد و کیفیت لینکهای ساخته شده به سایت شما برای رتبه داده به آن استفاده میکند.لینکهایی که شما دارید نشان دهنده اعتبار سایت شما است, زیرا به عقیده گوگل و حتی کاربرها وقتی سایتی به سایت دیگری لینک میدهد و آن را معرفی می کند نشانه اعتماد و اعتبار سایت مقصد است.
عجله و اشتباه در ساخت بک لینک می تواند تاثیرات جبران ناپذیری برای سایت داشته باشد و باعث حذف همیشگی سایت از نتایج گوگل شود.
مراحل طراحی و اجرای استراتژی در سئو
بررسی وضعیت فعلی سایت
ابتدا باید وضعیت فعلی سایت و سایتهای رقیب بررسی شود تا دید کاملی به وضعیت موجود داشته باشیم
تدوین استراتژی مناسب
بعد از اینکه فهمیدیم جایگاه فعلی ما کجاست باید برای رسیدن به هدف مورد نظر برنامه نظمی داشته باشیم
اجرا و سنجش مرحله به مرحله
برنامه مشخص شده برای سئو داخلی و خارجی سایت به صورت منظم, در طول چند ماه انجام می شود
بهینه سازی و تکرار مراحل
بعد از مدتی باید روند پیشرفت پروژه بررسی شود و ایرادات احتمالی برای رسیدن به نتیجه مطلوب رفع گردد.
عوامل موثر در ساخت بک لینک برای سئو
اشاره شد که ساخت لینک بسیار حساس است و باید در زمان مناسب و به مرور انجام شود تا به نتیجه برسد و از جمله مواردی که در میزان کیفیت و تاثیرگذاری لینک موثر هستند میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱-محبوبیت سایت لینک دهنده: لینکی که از سایتهای معتبر و محبوب که سابقه فعالیت طولانی دارند گرفته می شود بسیار با اهمیت است و تاثیر خیلی خوبی در سئو سایت دارد.زیرا سایتهای بزرگ به راحتی حاضر نمی شوند که به سایت دیگری لینک بدهند و این برای گوگل بسیار ارزشمند است.
۲-تناسب موضوعی: اگر از سایتی که هم موضع فعالیت سایت شماست لینک بگیرید بسیار با ارزش تر از لینک از سایت نامرتبط است.به عنوان مثال اگر فروش قطعات کامپیوتر دارید برای شما گرفتن لینک از سایتهایی مثل زومیت یا دیجیاتو بسیار مهم تر از لینک سایت ورزش ۳ است.
۳-اتوریتی دامنه: اگر بتوانید از سایتی لینک بگیرید که رتبه های خوبی در گوگل دارد و به نوعی اعتماد گوگل را جلب کرده باشد, آن لینک برای شما تاثیر بسیار خوبی دارد.
برای لینک سازی در ایران بهترین و مطمئن ترین راه, خریدن رپورتاژ آگهی است که توسط بسیاری از سئوکارها پیشنهاد می شود زیرا این لینکها بهترین تاثیر و کمترین خطر را برای سایت دارند و می توانید با توجه به بودجه سئویی خود از آن استفاده کنید.
چطور بفهمم سئو سایت درست انجام شده است؟
بعد از انجام دادن مراحلی که در این مطلب توضیح دادم باید منتظر دیده شدن در نتایج گوگل و کسب رتبه های خوب باشید و برای اینکه میزان موفقیت پروژه سئو را اندازه گیری کنید میتوانید از فاکتورهای زیر کمک بگیرید
- میزان رشد ترافیک ارگانیک با توجه به آمار ورودی سایت
- تغییرات رتبه در کلمات کلیدی که در گذشته رتبه های پایین تری داشتند
- تغییر میزان فروش از طریق کاربرانی که ورودی ارگانیک شما هستند
- تعداد صفحات ایندکس شده سایت در گوگل و میزان افزایش آن
- میزان رشد بک لینک های سایت از زمان شروع پروژه سئو
با تحلیل این متغیرها میتواند متوجه شوید که تا چه حد سئو موفقی داشته اید و طبق آن برای ادامه روند تصمیم گیری کنید, البته برای شروع سنجش باید یک فاصله ۳-۶ ماهه از شروع پروژه وقت بگذارید چون دیدن نتیجه تغییرات مقداری زمان می برد.
برای تحلیل وضعیت فعلی و روند پیشرفت سایت می توانید از ابزار Search Console گوگل استفاده کنید و سایت خود را به صورت رایگان در آن ثبت کنید و بعد از مدتی آمار ورودی های سایت را در آن ببینید.
سئو به چند روش انجام می شود
در حالت کلی میتوان افرادی را که سئو و بهینه سازی سایت را انجام می دهند را به سه دسته کلی تقسیم کرد که هر دسته از این افراد تکنیک های خاصی برای پروژه های خود دارند و از آن برای رسیدن به رتبه های برتر گوگل استفاده می کنند.
دسته اول – سئو کلاه سفید White hat SEO
این افراد کاملا بر اساس قوانین و استانداردهای گوگل کار می کنند و احتمال موفقیت و پایداری نتایجی که در سئو کسب میکنند بسیار زیاد است.
از آنجایی که استانداردها را رعایت میکنند, پس در آینده خطری سایت را از باب پنالتی شدن تهدید نمی کند و همچنین نتایجی که کسب میکنند قابل اطمینان است و تا مدتها حفظ می شود و بهترین روش سئو است.
انجام دادن سئو با روش کلاه سفید نیازمند صبوری و گذر زمان است تا به مرور شاهد افزاش بازدید و رشد سایت باشید.
دسته دوم – سئو کلاه سیاه Black hat SEO
این افراد از تکنیک هایی غیر از روال عادی برای سئو استفاده می کنند و معمولا هدفشان کسب رتبه در بازه زمانی کوتاه است.این روش هم تکنیک های خاص خود را دارد و معمولا سایت را با خطرهایی مواجه می کند که ممکن است حتی باعث حذف کلی سایت از نتایج گوگل شود.
معمولا افرادی که دوست دارند خیلی زود به رتبه های بالا برسند به سراغ این دسته از سئوکارها می زند ولی نمی دانند که اگر هم موفقیتی در این مسیر داشته باشند بصورت موقت است و دیر یا زود با پنالتی گوگل مواجه می شوند.
دسته سوم – سئو کلاه خاکستری Greyhat SEO
سئوکارهای که هم از تکنیک های کلاه سفید برای پروژه های سئو خود استفاده می کنند و هم از تکنیک های سئو کلاه سیاه البته به میزان بسیار محدود و حساب شده.
این افراد هم همواره با خطر پنالتی شدن سایت مواجه هستند ولی اگر باتجربه باشند میتوانند در اکثر مواجه به نتایج دلخواه برسند و از پنالتی گوگل در امان بمانند.
سوالات متداول سئو سایت
باید بدانید که سئو یک پروسه همیشگی است و پایان ندارد.برای کسب رتبه و دیدن تاثیر سئو باید بین ۶ ماه تا حتی ۱ سال برای کلمات کلیدی با رقابت شدید, صبر کنید و بعد از آن هم برای افزایش تعداد کلمات در رتبه های برتر و حفظ نتایج کسب شده قبلی تلاش کنید.
اگر برای تولید محتوا و انجام دادن اصلاحات فنی سایت نیرو داشته باشید, تا حد زیادی در هزینه ها صرفه جویی میکنید و فقط برای خرید رپورتاژ آگهی است که باید هزینه پرداخت کنید.جزییات هزینه بعد از آنالیز رقبای شما و وضعیت فعلی سایت بصورت دقیق قابل اعلام است.
استانداردهای بهینه سازی و سئو سایت قابل پیاده سازی و اجرا برای هر نوع سایتی است. از سایت ساده html تا سیستم های محتوای از پیش نوشته شده مانند وردپرس.
این نکته را نباید نادیده گرفت که سئو وردپرس با توجه به اینکه کدنویسی استاندارد و بهینه ای دارد بهتر و راحت تر انجام میشود و کسب نتایج در آن سریعتر است.
بهترین ابزاری که میتوانید به صورت رایگان از آن برای کنترل وضعیت فعلی سایت و دیدن نقاط صعف و قوت سایت استفاده کنید سرچ کنسول گوگل است که اطلاعات دقیق از روند سئو و خطاهای موجود در سایت به شما میدهد.
ابزارهای دیگری هم برای دیدن وضعیت سئو وجود دارد که با پرداخت هزینه قابل تهیه است.مانند سایت ahrefs
اگر بخواهم صادقانه بیان کنم, هیچ تضمینی وجود ندارد و هیچ شخصی نمیتواند ادعا کند که تضمینی کار میکند! زیا شخص سئوکار فقط یک سری کارها برای بهینه شدن سایت انجام میدهد و در نهایت این گوگل است که تصمیم میگیرد که آیا سایت لایق کسب رتبه هست یا خیر.
ولی معمولا اگر مراحل به درستی در کنار هم انحام داده شود در ۹۰% مواقع نتایج دلخواه حاصل میشود.
تکنیک ها و استانداردهای سئو برای تمامی زبانهای دنیا یکسان است و میتوان از این تکنیک ها برای هر سایتی استفاده کرد.
کافی است شخص سئوکار با زبان مورد نظر برای سایت آشنایی داشته باشد تا بتواند آن را بهینه کند و به صدر نتایج گوگل برساند.
خیر! وقتی که بهینه سازی داخلی و خارجی سایت را انجام بدهید, سایت شما در تمامی موتورهای جستجو به رتبه بالا میرسد و این اصلا اختصاصی گوگل نیست.
بسیاری از کاربرهای ایرانی از گوگل استفاده میکنند و به همین دلیل مدیران سایتها, کسب نتیجه در گوگل را ملاک موفقیت سئو خود میدانند.
بله میتوانید, فقط کافی است آموزش دیده باشید و روش انجام کار را بدانید تا خودتان به تنهایی از صفر تا صد کار را انجام دهید.اگر به دنبال آموزش اصولی سئو هستید میتوانید با من تماس بگیرید.
امیدوارم که با مطالعه این مطلب با کلیات سئو و روش انجام ان آشنا شده باشید.بساری از عناوینی که در این مطلب به آنها اشاره کردم نیاز به توضیحات تکمیلی دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر و روشن شدن مفهوم می توانید از مطالب بلاگ استفاده کنید و اگر نیاز به مشاوره برای انجام دادن سئو سایت خود دارید, میتوانید با من تماس بگیرید تا بعد از بررسی سایت و وضعیت فعلی آن, راه حل مناسبی به شما پیشنهاد بدهم.
1 نظر