وردپرس به عنوان یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا شناخته میشود و میلیونها سایت به زبانهای مختلف توسط آن ایجاد شده اند و همین محبوبیت باعث شده شرکت های بسیاری برای توسعه امکانات آن دست به کار شده و پلاگین های مختلفی را عرضه کنند که هر کدام قابلیت اضافه کردن امکانات جدید به وردپرس را دارد.
تعداد پلاگین های موجود در مخزن وردپرس بسیار زیاد است و به همین دلیل مدیران سایتها برای انتخاب موارد ضروری با سردرگمی مواجه میشوند و نمیدانند کدام پلاگین میتواند پاسخگوی نیاز آنها باشد.
به همین دلیل تصمیم گرفتم بهترین افزونه های وردپرسی که استفاده از آنها برای هر سایتی ضروری است را معرفی کنم
پلاگین Yoast برای بهبود سئو سایت
یکی از مهمترین اهداف هر مدیر سایتی این است که جایگاه خوبی در نتایج جستجو داشته باشد و بتواند از گوگل ورودی ارگانیک دریافت کند و برای رسیدن به این هدف نیازمند به پیروی از قواعد خاصی است که به آن سئو یا بهینه سازی سایت گفته میشود.
برای سئو وردپرس پلاگین های بسیار زیادی وجود دارد که Yoast یکی از قدیمیترین و محبوب ترین آنهاست و به صورت کامل هم از سایتهای فارسی زبان پشتیبانی میکند.
این پلاگین مراحل سئو داخلی سایت شما را ساده سازی میکند و با استفاده از راهنمایی هایی که در بخشهای مختلف سایت انجام میدهد به وبمستر کمک میکند خیلی راحت تر ایرادات مطالب را رفع کند و به حالت استاندارد سئویی برساند
پلاگین یوست دارای نسخه رایگان (دانلود) و نسخه تجاری است که تقریبا در اکثر سایتها میتوانید تمامی نیازهای خود را با نسخه رایگان برآورده کنید.
پلاگین Swift Performance برای افزایش سرعت سایت
توجه به سرعت سایت وردپرس یکی دیگر از وظایف وبمستر است که تاثیر بسیار زیادی در افزایش سطح رضایت کاربر از سایت، افزایش میزان فروش در فروشگاه ها و بهبود امتیاز سئویی سایت دارد و پلاگین های زیادی هم به همین منظور ساخته شده اند که از آنها به نام پلاگین کش Cache نام برده میشود.
پلاگین Swift performance که فقط بصورت تجاری عرضه شده و در فروشگاه های ایرانی قالب و تم قابل خریداری است را میتوان به عنوان بهترین افزونه افزایش سرعت نام برد که قابلیت فراوانی دارد و با انواع هاست وردپرس هم هماهنگی کامل را دارد و به منابع بسیار کمی برای اجرا شدن نیاز دارد.
پلاگین WebP Express برای فشرده سازی تصاویر
تصاویر بخش مهمی از سایتها را تشکیل میدهند که علاوه بر ایجاد زیبایی بصری، باعث انتقال ساده تر مفاهیم به کاربر هم میشوند اما حجمی که تصاویر به صفحات سایت اضافه میکنند باعث کندی سایت میشود که ایراد بزرگی است.
یکی از راه های مقابله با این مشکل، کاهش حجم تصاویر سایت و تبدیل به فرمت webP است که در گذشته مطلب کاملی در مورد آن منتشر کردیم و پلاگین webP Express را میتوان به عنوان مناسب ترین گزینه برای این کار معرفی کرد.
این پلاگین به صورت کاملا رایگان (دانلود) ارائه شده و میتواند تمامی تصاویر سایت شما را فشرده و تا ۸۰ درصد فشرده کند.
در دوره آموزشی افزایش سرعت سایت وردپرسی به صورت کامل نصب و پیکربندی پلاگین های webP Express و Swift توضیح داده شده است.
پلاگین AIO WP Migration برای تهیه بک آپ
تهیه بک آپ یا فایل پشتیبان از سایت یکی از وظایف مهم وبمستر است که در هنگام بروز مشکل فنی برای سایت یا هک شدن به کمک شما می آید و میتوانید با بازگردانی بک آپ در زمان کوتاهی سایت خود را مجدد به حالت اولیه برگردانید و ایراد را رفع کنید.
برای پشتیبانی گیری وردپرس پلاگینهای زیادی وجود دارند که تقریبا قابلیت های اصلی آنها با هم مشترک است و AIO WP Migration با بیش از ۳ میلیون نصب از مخزن وردپرس یکی از محبوب ترین آنهاست.
این پلاگین برای تمامی سایتهای وردپرس کارایی دارد و به صورت رایگان (دانلود) ارائه شده است اما قابلیت های جانبی آن مانند ذخیره و بازگردانی روی گوگل درایو به صورت افزونه های جداگانه ای به فروش میرسد.
با کمک این افزونه ها بجای صرف زمان طولانی برای دانلود فایلهای حجیم بک آپ به خصوص در سایتهای بزرگ و بازگردانی آنها در زمان نیاز به راحتی و چند دقیقه بک آپ خود را در گوگل درایو ایجاد کنید و از همانجا هم بازگردانی را انجام دهید.
آموزش کامل نصب و پیکربندی این افزونه را در دوره تهیه پشتیبان از وردپرس مشاهده کنید.
پلاگین Wordfence برای تامیت امنیت سایت
وردپرس محبوب است و میلیونها سایت با استفاده از آن ایجاد شده اند که این موضوع باعث جلب توجه هکرها و سوء استفاده از سایتهای وردپرسی نیز شده است.
سایتهای وردپرس آسیب پذیری های فراوانی دارند که اکثرا مربوط به استفاده از پلاگین ها و قالبهای نال شده و غیر ایمن است که برای رفع این مشکل و مسدود سازی مسیر هکرها باید از یک پلاگین امنیتی قوی برای سایت استفاده کرد.
افزونه wordfence یکی از بهترین ها در تامین امنیت وردپرس است و قابلیت های فراوانی دارد از جمله :
- جلوگیری از حملات Brute Force برای تشخیص رمز عبور کاربرها
- مسدود سازی ربات ها که به دنبال مسیر نفوذ در سایت هستند
- مسدود سازی کاربرهایی که قصد ورود به پنل مدیریت سایت را دارند
- مسدود سازی کشور خاص یا محدودی آی پی جهت عدم دسترسی هکر به سایت
- امکان استفاده از رمز دومرحله ای برای مدیر سایت
- امکان تشخیص تغییرات ایجاد شده در فایلهای سایت و آگاه سازی مدیر
این افزونه رایگان (دانلود) میتواند تا حد بسیار زیادی امنیت سایت شما را تامین کند و اجازه ندهد تا هکرها تغییری در فایلهای سایت شما ایجاد کنند.
پلاگین WP-Persian برای شمسی سازی
متاسفانه وردپرس به صورت پیش فرض پشتیبانی خوبی از تاریخ و زبان فارسی ندارد و سایتهای فارسی زبان در این حوزه با مشکلاتی مواجه هستند و برای رفع این ایرادات از افزونه فارسی ساز استفاده میشود.
افزونه WP-Persian که به صورت کاملا رایگان (دانلود) در مخزن وردپرس وجود دارد و میتواند با چند کلیک و بدون ایجاد هیچ تغییری در کدهای قالب، تقویم و تاریخ شمسی را به درستی به سایت اضافه کند و یک افزونه واقعا ضروری برای وردپرس است.
پلاگین Contact form 7 برای ایجاد فرم ها
برای اینکه از کاربر اطلاعات دریافت کنیم نیاز به ایجاد فرمهای مختلفی در سایت داریم که هر کدام کارایی خاصی را داشته باشند. برای مثال فرم تماس یا فرم استخدام که ایجاد آنها با استفاده از تکنیک های کدنویسی بسیار سخت و زمانبر است ولی میتوان با یک افزونه فرم ساز در چند ثانیه هر نوع فرمی را ایجاد کرد و با استفاده از شرت کد Short code در جای دلخواه از آن فرم استفاده کرد.
پلاگین Contact form 7 که به صورت کاملا رایگان (دانلود) عرضه شده به شما کمک میکند در زمان کوتاهی بتوانید برای بخشهای مختلف سایت، فرم دریافت اطلاعات بسازید و با استفاده از شرت کد، آن فرم را در جای دلخواه فراخوانی کنید.استفاده از این پلاگین بسیار ساده است و قابلیت قرار دادن کد کپچا برای جلوگیری از ارسال اسپم توسط ربات هم در آن وجود دارد.
پلاگین Redirection برای ایجاد ریدایرکت
سایتها در طول زمان تغییر میکنند و ممکن است صفحاتی از سایت حذف شوند یا تغییراتی داشته باشند که باعث شود صفحه قدیمی دیگر در دسترس نباشد و در این حالت وقتی کاربر بخواهد وارد آن صفحه شود با خطای ۴۰۴ مواجه میشود که اصلا خوشایند نیست.
برای رفع این مشکل از پلاگین های ریدایرکت استفاده میشود که میتوانید با استفاده از آن یک لینک را به لینک دیگری ارجاع دهید و کاربر را به صفحه جدید هدایت کنید.
استفاده از ریدایرکت ها بخش مهمی از سئو داخلی سایت هم به حساب میاید که با استفاده از آن میتوان هر تغییری دلخواهی را در ساختار سایت ایجاد کرد بدون اینکه ضربه ای به تجربه کاربر بزند و امتیاز منفی سئویی برای سایت ایجاد شود.
پلاگین Redirection از بهترین گزینه ها برای این کار است و به صورت رایگان (دانلود) در مخزن وردپرس وجود دارد.
پلاگین WooCommerce برای ایجاد فروشگاه
یکی از نقاط قوت وردپرس این است که میتوان با چند کلیک قابلیت های جدیدی را به آن اضافه کرد و این یعنی شما با هیچ محدودیتی برای گسترش دادن سایت وردپرسی خود مواجه نیستید و میتوانید تمامی ایده های خود را اجرایی کنید.
افزونه فروشگاه ساز ووکامرس که به صورت رایگان (دانلود) ارائه شده به شما کمک میکند در زمان کوتاهی یک فروشگاه اینترنتی کامل با قابلیتهای فراوان داشته باشید و از آن برای فروش محصولات فیزیکی و حتی مجازی و دانلودی هم استفاده کنید.
برای ووکامرس درگاه های پرداخت مختلفی هم به صورت رایگان ایجاد شده که برای تمامی بانکهای ایرانی قابل استفاده است و مشکل دریافت پول از کاربر را به صورت کامل برای شما حل میکند و همچنین قابلیت های:
- محاسبه هزینه ارسال پستی بر اساس آدرس
- ایجاد کد تخفیف برای محصولات
- ثبت نظر کاربر بعد از خرید محصول
- خرید به صورت میهمان و بدون ثبت نام
- محاسبه مالیات در صورت نیاز
- انتخاب روش پرداخت دلخواه توسط کاربر
و موارد دیگر در آن وجود دارد که به صورت کاملا رایگان قابل استفاده است.
پلاگین Elementor برای ایجاد صفحات زیبا
در وردپرس تنها محدودیتی که در طراحی و ایجاد صفحات سایت دارید همان قوه تخیل شماست! این شعار افزونه های صفحه ساز وردپرس است به این معنی که هر طرحی در ذهن خود دارید میتوانید بدون حتی یک خط کد نویسی در وردپرس آن را ایجاد کنید و سایت متمایز خود را داشته باشید
پلاگین های صفحه ساز به صورت Drag and Drop کار میکنند به این معنی که شما قابلیت های مورد نیاز خود را میکشید و در جای مناسب رها میکنید و به همین ترتیب صفحات مختفی برای سایت خود ایجاد میکنید بدون اینکه آشنایی با برنامه نویسی داشته باشید.
المنتور که به صورت رایگان (دانلود) و تجاری ارائه شده توانسته در سالهای اخیر به شدت محبوب شود و جای صفحه سازهای قدیمی تر را بگیرد که نقطه قوت آن محسوب میشود.
این پلاگین تقریبا با تمامی قالبهای موجود برای وردپرس هماهنگی دارد و میتوان هر نوع صفحه ای که دوست داشته باشید را با آن پیاده سازی کنید.
افزوه هایی که در این مقاله معرفی شدند برای هر نوع سایت وردپرسی کارایی دارند و هر کدام از بهترین های گروه خود هستند که علاوه بر داشتن کارایی مناسب از امنیت کافی هم برخوردار هستند و با استفاده از آنها میتوانید سایتی ایمن، سریع و کاربرپسند ایجاد کنید.
اگر شما هم تجربه ای در این حوزه داشته اید و افزونه خاصی را پیشنهاد میکنید لطفا با استفاده از فرم زیر در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.
ارسال دیدگاه