وردپرس به عنوان یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا شناخته میشود اما از مشکلاتی که همیشه کاربران وردپرس را ناراضی میکند، سرعت کم لود شدن سایتها است به خصوص اگر از قالبهای حرفه ای و تعداد زیادی پلاگین در سایت استفاده شده باشد.
با توجه به نوع سایت و کاربرد آن باید از پلاگین های مختلف برای افزودن قابلیت های مورد نیاز به وردپرس استفاده کنیم و همین موضوع باعث سنگین تر شدن سایت موقع بارگذاری است که باعث نارضایتی کاربرها میشود.سرعت استاندارد سایت برای لود شدن حدود ۲ ثانیه است و هرچه از این زمان گذر کنیم باعث ایجاد نارضایتی و بانس ریت بالای سایت شما خواهد شد.
مهم ترین عوامل موثر در سرعت سایت وردپرس
(کیفیت ویدئو با توجه به سرعت اینترنت شما بصورت اتوماتیک تنظیم می شود و بعد از چند ثانیه به حالت ایده آل می رسد)
عوامل زیادی در سرعت سایت وردپرس تاثیر دارند و هر کدام در جایگاه خود از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند و از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد
هاست مناسب و پر قدرت گام اول شماست
وردپرس به منابع زیادی برای درست اجرا شدن نیاز دارد به خصوص اگر از فروشگاه ساز ووکامرس هم استفاده کنید باید حتما هاست قوی با منابع خوب تهیه کنید.
اگر بابت هزینه مشکلی ندارید پیشنهاد میکنم به سراغ راه اندازی سایت روی VPS یا حتی هاست اختصاصی بروید تا بتوانید منابع اختصاصی خود را در اختیار داشته باشید.
هاست با وب سرور لایت اسپید – ۱ گیگ رم – پی اچ پی ۷.۴ برای اجرای روان وردپرس کافی است مگر اینکه بازدید چند هزارتایی در روز داشته باشید که نیازمند منابع بیشتری باشد.
در مطلب بهترین هاست وردپرس چند نمونه از بهترین سرویس دهنده های ایرانی و خارجی معرفی شده است.
استفاده از شبکه توزیع محتوا CDN
چند سال است که شرکت های مطرح هاستینگ شروع به ایجاد دیتاسنترهای خود در داخل کشور کرده اند و این باعث افزایش سرعت سایتها برای کاربر ایرانی میشود اما سرعت ارتباط برای خارج کشور خوب نیست
اگر هم از هاست خارجی استفاده کنید برای کاربر ایرانی سرعت کم میشود چون عامل فاصله فیزیکی در سرعت بسیار موثر است و به همین دلیل استفاده از CDN ها به عنوان یک راه حل برای این مشکل، پر طرفدار شده است.
سرویس دهنده های CDN دارای سرورهای مختلفی در کشورهای متفاوت هستند و سایت شما روی آنها کش Cache میشود.زمانی که کاربر قصد ورود به سایت شما را داشته باشد با توجه به موقعیت جغرافیایی او، درخواست اتصال به نزدیکترین سرور از نظر جغرافیایی منتقل میشود و سایت از روی آن سرور برای کاربر لود میشود که تاثیر بسیار خوبی در سرعت خواهد داشت.
برای مثال اگر هاست اصلی سایت شما داخل کشور باشد و کاربری از آلمان بخواهد وارد سایت شما شود در حالت مستقیم سرعت اتصال برای او پایین است ولی در حالت استفاده از CDN درخواست کاربر به سرور آلمان منتقل میشود و سرعت چند برابر بیشتر میشود.
چند نمونه از CDN رایگان ایرانی و خارجی قبلا معرفی شده که با توجه به سایت خود میتوانید از آنها استفاده کنید.
قالب سایت بسیار مهم است
هزاران پوسته یا قالب برای وردپرس وجود دارد که هرکدام دارای ظاهر و امکانات متفاوتی هستند و افراد با توجه به نیاز خود از آنها استفاده میکنند.توجه کنید برای اینکه طراح قالب بتواند امکانات متعددی را به قالب اضافه کند باید از تعداد زیادی فایل جاوا Js و سی اس اس CSS استفاده کند و برای لود شدن سایت شما باید تمامی این فایلها در مرورگر کاربر بارگذاری شود.
هرچه تعداد این فایلها بیشتر شود باید زمان بیشتری هم برای لود آنها صرف شود و گاهی این زمان طولانی خواهد شد.به همین دلیل پیشنهاد میکنم فقط از قالبهای معروف و مطرح که توسط تیم حرفه ای ایجاد شده اند استفاده کنید زیرا معمولا تیم های حرفه ای در کنار مشخصات ظاهری به بهینه سازی قالب و استاندارد بودن آن هم توجه میکنند و اجازه نمیدهند قالب بیش از حد برای لود سنگین باشد.
استفاده از پلاگین ها فقط به میزان نیاز
امکانات متفاوت به وردپرس توسط پلاگین اضافه میشود و افراد بدون توجه به اینکه هر پلاگین چه تاثیری در سرعت سایت دارد اقدام به نصب تعداد زیادی از آنها میکنند.
پلاگین ها مانند قالب دارای فایلهای جاوا و سی اس اس مخصوص به خود هستند و هنگام لود شدن سایت نیاز است تمامی این فایلها هم لود شوند و این یعنی کاهش سرعت سایت!
برای رفع این مشکل سعی کنید تا حد ممکن تغییراتی که لازم دارید را بصورت تغییر کد در سایت اضافه کنید و فقط در زمانی که هیچ راه جایگزینی نداشتید از پلاگین استفاده کنید و همچنین فقط پلاگین های مطرح که تعداد نصب بالایی دارند را انتخاب کنید.
سایتها با توجه به نیاز خود بین ۲۰ تا ۳۰ پلاگین فعال دارند که در سایتهای بزرگ با قابلیتهای متعدد این عدد تا ۸۰ پلاگین هم میرسد.
نصب پلاگینهای زیاد و قالب علاوه بر تاثیر منفی که در سرعت سایت وردپرسی شما دارد از نظر امنیتی هم خطرناک است و ممکن است باعث ایجاد حفره امنیتی و هک شدن سایت شما شود.
بهینه سازی تصاویر را فراموش نکنید
یکی از مهم ترین عوامل کند شدن سایتها استفاده زیاد از تصاویر است به خصوص تصاویری که در اندازه و حجم غیر استاندارد تهیه شده اند و هیچ کاری برای بهینه سازی آنها انجام نشده است.
توجه داشته باشید که تصاویر دوربین دیجیتال یا تلفن همراه شما برای انتقال مستقیم به سایت مناسب نیستند و باید حتما قبل از آپلود کردن روی سایت، آنها را بهینه سازی کنید.
برای بهینه سازی تصاویر سایت باید در مرحله اول سایز آنها را کوچکتر کنید که پیشنهاد میکنم از سایت ۸۰۰×۶۰۰ استفاده کنید زیرا برای اکثر صفحه نمایش های امروزی مناسب است.
در مرحله بعد میتوانید توسط نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ یا ابزارهای آنلاینی مانند TinyPNG تصویر خود را کم حجم کنید و در مرحله آخر تصاویر را به سایت منتقل کنید البته نباید اصول سئو تصاویر سایت را هم فراموش کنید چون تصاویر علاوه بر ایجاد زیبایی بصری در سایت به رتبه گرفتن آن هم کمک میکنند.
افزونه های مانند Smush.it و EWWW Image Optimizer هم میتوانند در هنگام آپلود تصاویر به سایت حجم آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
برای رسیدن به کمترین حجم تصویر میتوانید از فرمت جدید webP هم استفاده کنید که توسط اکثر مرورگرهای هوشمند پشتیبانی میشود و پلاگین هایی مانند Imagify و WebP Express توانایی تبدیل فرمت تصاویر شما به وب پی را موقع آپلود را دارند.
استفاده از پلاگین های کش و بهینه سازی
گفتیم که هر سایت در هنگام لود شدن در مرورگر کاربر باید تعداد زیادی فایل تصویر و Js و CSS را لود کند تا در نهایت سایت به صورت صحیح به کاربر نمایش داده شود و تعداد این فایلها تاثیر مستقیم در سرعت سایت دارد.
استفاده از پلاگین های کش مانند lscache و w3 total cache و کمک میکند تا فایلها بعد از یک بار فراخوانی در حافظه مرورگر کاربر ذخیره شوند و در مراجعات بعدی بجای اینکه مجددا تمامی فایلها از هاست به مرورگر بارگذاری شود این کار با سرعت بسیار زیادتری از حافظه مرورگر انجام میشود و تاثیر فوق العاده ای در سرعت دارد.
استفاده از پلاگین های کش کمک میکند تعداد درخواستهایی که از مرورگر به سایت برای بارگذاری ارسال میشود تا حد قابل ملاحظه ای کاهش یابد و این به معنای بهبود وضعیت سرعت سایت شما خواهد بود.پلاگین غیر رایگان Swift Performance یکی از بهترین پلاگین های کش وردپرس با تنظیمات بسیار زیادی است که از بخش فروشگاه سایت یک وبمستر قابل تهیه است.
اینها مهم ترین عوامل موثر در سرعت سایت است و اگر میخواهید به صورت عملی و مرحله به مرحله سایت خود را بهینه کنید میتوانید به دوره رایگان افزایش سرعت سایت وردپرس مراجعه کنید و توجه داشته باشید که سرعت سایت شما از سال ۲۰۲۱ بخش مهمی از سئو سایت خواهد بود و به عنوان یک فاکتور مهم در رتبه گرفتن سایت مورد توجه گوگل قرار خواهد گرفت.
ارسال دیدگاه