یک تریدر - تنها کانال تلگرام ارز دیجیتال که بهش نیاز دارید
استفاده درست gzip برای وردپرس

استفاده از Gzip برای بهبود سرعت سایت وردپرس

شاید به گوشتان خورده باشد که فشرده سازی صفحات در بهبود سئو سایت تاثیر مطلوبی دارد، اما احتمالا نمی دانید منظور از فشرده سازی چیست و چگونه می توان از این روش برای بهینه سازی سایت استفاده کرد. در این مقاله در مورد Gzip و تاثیرات مثبت بکارگیری آن در بهبود سئو سایت توضیح خواهیم داد. این تکنولوژی یکی از عوامل موثر در افزایش سرعت و سئو سایت از دیدگاه موتور جست وجو است.

فشرده سازی فایل چیست و دلیل تاثیر این روش در بهبود سئو سایت چه می باشد؟

هنگامی که می خواهید وارد یک سایت شوید و آدرس آن را در مرورگر خود وارد می کنید، چند مرحله انجام می گیرد تا آن سایت برای شما نمایش داده شود. ابتدا مرورگر شما (Internet explorer , Firefox ,….) پیامی را به وب سرور فرستاده و درخواست بارگذاری آن صفحه از سرور برای مرورگر شما را می کند، سپس سرور در فایل های خود به دنبال صفحه مورد نظر شما گشته و در نهایت آن صفحه را به مرورگر می فرستد تا شما بتوانید سایت مورد نظر خود را ببینید.

هر چقدر سریعتر این مراحل انجام شود، سایت مورد نظر سریعتر برای شما بارگذاری خواهد شد و همین افزایش سرعت سایت شما یکی از عوامل مهم در بهبود سئو سایت می باشد. تاکید تغییرات الگوریتم های گوگل همواره بر این نکته بوده که در شرایط یکسان سایت های با سرعت بالا بهتر از سایت های مشابه رتبه بندی می شوند. افزایش سرعت سایت برای بسیاری از سایت ها مساله کلیدی می باشد.

مسلما هیچ کاربری از اینکه بیشتر از چند ثانیه برای بارگذاری یک سایت منتظر بماند خوشش نمی آید و هرچه سایت شما سریعتر باز شود بیشتر رضایت کاربر را جلب کرده و در نتیجه موتورهای جست و جو امتیاز بیشتری به این سایت ها خواهند داد. امروزه هدف سایت های معتبر این است که زمان لود شدن سایت را به زیر ۵ ثانیه برسانند،

اما مشکل اینجاست که اگر حجم سایت مورد نظر زیاد شود زمان زیادی برای لود شدن این سایت ها صرف می شود تا فایل ها از سرور خوانده شده و به مرورگر فرستاده شوند و بنابراین زمان انتظار کاربر برای مشاهده سایت زیاد خواهد شد که در بیشتر مواقع نتیجه آن انصراف کاربر از مشاهده سایت و رفتن به سراغ سایت های دیگر خواهد بود. اما با استفاده از Gzip می توان حجم صفحات سایت را تا ۷۰% کاهش داد که این به معنی کاهش چشمگیر زمان لود شدن و بهبود سئو سایت می باشد.

در این روش یک نسخه فشرده شده از صفحه مورد نظر بر روی سرور ایجاد شده و هنگام درخواست کاربر برای مرورگر او فرستاده می شود. این فایل فشرده نسبت به حالت عادی بسیار کم حجم تر بوده و مرورگر مجددا فایل را از حالت فشرده خارج کرده و محتوی آن را برای کاربر نمایش می دهد. این فشرده سازی بسیار سریع انجام می گیرد و تاثیر بسزایی در افزایش سرعت سایت دارد.

بهبود سرعت سایت با استفاده از gzip

انواع فشرده سازی در وب Deflate یا  Gzip

هنگامی که درصدد فشرده سازی صفحات وب هستید، دو گزینه پیش روی شماست، یکی استفاده  از Deflate و دیگری استفاده از Gzip.

Deflate به صورت پیش فرض به همراه سرورهای آپاچی Apache نصب می شود و پیکربندی آن بسیار ساده است، اما Gzip باید توسط کاربر نصب شود و راه اندازی آن دشوارتر است، اما کارآیی بسیار زیادی داشته و فشرده سازی قوی تری انجام می دهد، خصوصا برای سایت هایی کاربرد دارد که تصاویر و فایل های حجیم زیادی در صفحات سایت خود دارند.

از طرف دیگر اگر سایت شما بیش از ۲۰۰۰ بازدید یکتا در روز دارد، روش  Deflate برای شما گزینه مناسبی خواهد بود، چون منابع کمتری برای فشرده سازی فایل ها نیاز دارد و در نتیجه حجم زیاد کاربران باعث پایین آمدن سرعت سایت شما نخواهد شد، در صورتیکه استفاده از Gzip در سایت هایی که بازدید زیادی دارند، باعث کند شدن سایت می گردد، خصوصا در هاست های مشترک. اگر سرور سایت شما اختصاصی است، می توانید ازروش Gzip استفاده کنید.

تاثیر gzip در سرعت وردپرس

تنظیمات فشرده سازی فایل با Deflate :

فعال سازی این نوع فشرده سازی بستگی به نوع وب سرور مورد استفاده شما دارد. معمولا از وب سرور آپاچی استفاده می شود که در آن می توان با افزودن  چند خط کد جدید به فایل htaccess. عملیات فشرده سازی را فعال کرد.

به منظور دسترسی به این فایل می توانید از طریق پنل مدیریت هاست خود یا از طریق اف تی پی وارد قسمت مدیریت فایل های سرور شده و در پوشه اصلی فایل htaaccess.  را ببینید. به عنوان مثال اگر آدرس سایت شما www.sample.com باشد، آدرس این فایل به صورت www.sample.com/.htaaccess می باشد.

در نظر داشته باشید که فایل .htaaccess توسط مرورگر و با تایپ آدرس آن  قابل دسترسی نبوده و صرفا باید وارد قسمت مدیریت فایل سرور شوید تا قادر به دیدن این فایل را باشید.

هنگامی که این فایل را در قسمت روت یا پوشه اصلی سرور خود پیدا کردید می توانید توسط یک ویرایشگر متنی ساده مانند  notepad  آن را باز کنید، طبق نیاز خود کدهای زیر را به آن افزوده و در انتها مجددا فایل را ذخیره کنید.

در صورتی که می خواهید تمام فایل های متن و html سایت شما فشرده شوند، می توانید از کد زیر استفاده کنید :

AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain

AddOutputFilterByType DEFLATE text/html

اما اگر می خواهید فایل های  xml سایت شما فشرده شوند، از کد زیر استفاده کنید :

AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml

AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml

اگر می خواهید فایل های  javascript و  css سایت شما فشرده شوند، از کد زیر استفاده کنید :

AddOutputFilterByType DEFLATE text/css

AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript

AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript

در مواقعی که می خواهید فقط یک نوع از فایل ها را فشرده کنید، برای این کار از کدهای زیر استفاده کنید:

برای فشرده سازی فایل html :

<Files *.html>

SetOutputFilter DEFLATE

</Files>

علامت ستاره * نمایانگر تمامی فایل ها می باشد. در کد بالا یعنی تمامی فایل هایی که پسوند html دارند.

و اگر می خواهید تمامی فایلهای css را فشرده کنید، از کد زیر استفاده کنید :

<Files *.css>

SetOutputFilter DEFLATE

</Files>

چنانچه نگران این موضوع هستید که انجام دادن این تنظیمات باعث بوجود آمدن مشکل برای هاست شما شود و قادر به انجام این کار نیستید، شرکت سرویس دهنده می تواند در این کار به شما کمک کرده و این تنظیمات را برای شما انجام دهد. همچنین میتوانید از آنها بخواهید بهینه سازی های دیگری را هم برای سایت شما انجام دهند، مثلا ساخت فایل robots.txt که پیش تر در مقاله ای راجع به این موضوع صحبت کردیم.

بررسی انجام درست تنظیمات :

پس از اینکه خودتان یا پشتیبانی هاستی که سایت شما بر روی سرورهای آن ها قرار دارد مراحل بالا را انجام دادید، می توانید با رفتن به این سایت و وارد کردن آدرس سایت در قسمت تعیین شده از انجام گرفتن یا عدم انجام فشرده سازی بر روی سایت خود اطمینان حاصل کنید.

بخاطر داشته باشید که فعال کردن فشرده سازی بر روی سرور تاثیرات شگفت انگیزی برای بهبود سئو سایت خواهد داشت،

زیرا هم سرعت سایت شما را افزایش داده و هم Bounce rate آن را کاهش خواهد داد. در کنار فعال سازی فشرده سازی بر روی سرور می توانید از پلاگین بسیار قدرتمند W3 total cache برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس و حتی از یک CDN رایگان نیز استفاده کنید که هر یک از آن ها جداگانه به صورت کامل توضیح داده شده اند و در نهایت چنانچه هیچکدام از این راهکارها جوابگوی نیاز شما نبود، می بایست به فکر تغییر هاست باشید. نتیجتا تمامی این مراحل باعث بهبود سئو سایت شما خواهد شد.

رضا فلکی مقدم هستم. مشاور سئو و دیجیتال مارکتینگ و مدیر سایت یک وبمستر که با هدف انتقال تجربیاتم از اینترنت راه اندازی شده است.